Μαύρη Ορχιδέα

Μαύρη Ορχιδέα

Η ορχιδέα δεν αποτελεί μόνο ένα από τα πιο όμορφα άνθη, αλλά το εκχύλισμά της είναι γνωστό για τις καλλυντικές του ιδιότητες. Μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και ενυδατικό της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα την καταπραΰνει.
Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα αρχαιότερα μυστικά ομορφιάς για τη φροντίδας της επιδερμίδας γιατί βοηθά τις γυναίκες όλων των ηλικιών να αποκαταστήσουν και να διατηρήσουν μια φωτεινή και νεανική επιδερμίδα. Τα καλλυντικά με βάση το εκχύλισμα ορχιδέας επιτυγχάνουν ομοιογένεια στον τόνο της επιδερμίδας ενώ το λειάνουν τυχόν λεπτές γραμμές, που εμφανίζονται κατά την πάροδο του χρόνου.

Τα φύλλα ορχιδέας περιέχουν  μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών που ονομάζονται Ανθοκυάνες οι οποίες είναι επίσης μέρος των φλαβονοειδών, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ικανότητές τους. Τα φλαβονοειδή, συμπεριλαμβανομένων των χρωστικών ανθοκυανίνης, έχουν αντιδραστικό οξυγόνο - με έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Ε και βιταμίνη C.